Kasvatus

Giraffic Park koostuu kahdesta pitkän linjan kasvattajasta, jotka yhdistivät voimansa ja tietotaitonsa muutaman vuoden yhteistyön jälkeen. Jo alussa kasvatimme samoja lajeja ja eläimet seilasivat meidän kahden välillä. Niinpä päätimme yhdistää kasvatustyömme ja aikamme kasvatustyössä jatkaen tästä eteenpäin yhdessä.
Kokemusta onkin nyt esimerkiksi jyrsijöistä yhdessä yli 50 vuotta! Jyrsijöiden lisäksi kokemusta löytyy myös matelijoista, linnuista, eksoottisista eläimistä sekä ihan koirista sekä kissoista.

Eläinten kasvatus ja myynti

Suurin osa eläimistä on Giraffic Parkin kasvattamia ja myymme eläimiä niin yksityisille, kuin yrityksillekkin. Eläimistä pidetään samaan tapaan tarkkaa kirjaa mm. terveydestä kuin pelkästään kasvatusvuosienkin aikana. Kasvatamme useita eri lajeja, mutta poikueiden lukumäärä riippuu paljon myös lajista. Esimerkiksi eksoottisempia lajeja syntyy harvemmin, sillä myös uuden lisän saaminen kasvatustyöhön on haastavampaa lajin edustajien sekä kasvattajien käydessä vähiin.

Haluamme tuoda jotain uutta vanhan ja epäeettisen tukkukasvatuksen tilalle. Suurin osa on meidän kasvattamia eläimiä, osan on kasvattanut meidän hyväksi havaitsemat ja todetut kasvattajat. Nämä yhteistyökasvattajat on tarkoin valittu ja haastateltu ja tarkistamme itse kaikki eläimet ennenkuin ne lähtevät uusiin koteihin.

Kasvattien ja yhteistyökasvattajien lisäksi meillä on laaja verkosto muihin euroopan maihin kasvattajineen, joka on ehdottomasti vahvuus eläinalalla. Laaja verkosto edesauttaa mm.
– tuomaan markkinoille enemmän eri lajeja erilaisiin koteihin ja tilanteisiin
– kasvattajia kasvatuksessa, kun linjaan saadaan ulkosiitosta muualta
– harvinaisemmaksi käyneen lajin kasvua kasvattajien keskuudessa. Harvinaisten esimerkkinä toimii hyvin mm. hiirihamstrukas, puskahäntä ja akasiarotta joiden kasvattajia ei kovin montaa ole.
Jos tarvitset lemmikillesi kyytiä muualta euroopasta Suomeen, autamme mahdollisuuksien mukaan. Lähetä sähköpostia tai viestiä Facebook sivujen kautta.

Tiettävästi Suomen ensimmäinen akasiarotta - Acacia rat -  Thallomys paedulcus
Tiettävästi Suomen ensimmäinen akasiarotta – Acacia rat – Thallomys paedulcus

Jos etsit itsellesi lemmikkiä, oli se sitten hamsteri tai vaikkapa niilinokahiiri, voit olla meihin yhteydessä Facebook -sivujen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@girafficpark.fi
Palvelemme arkisin 09 – 16 ja eläinten hoidossa vierähtää helposti kokonainen työpäivä, joten emme välttämättä ehdi heti vastaamaan.

Kasvatuksessa olevat lajit

Afrikkalainen kääpiöhiiri – african pygmy mouse – mus minutoides
Afrikkalainen kääpiöunikeko – Pygmy dormice – Graphiurus murinus
Cheesmani – cheesman’s gerbil – gerbillus cheesmani
Degu – Degu – Octodon degu
Duprasi – duprasi – Pachyuromys duprasi
Gerbiili – gerbil – Meriones unguiculatus
Hiirihamstrukas – Mouse-like hamster – Calomycus
Kani – Rabbit – Oryctolagus cuniculus
Kiinankääpiöhamsteri – Chinese hamster – Cricetulus griseus
Marsu – Guinea pig – Cavia porcellus
Niilinokahiiri – Acomys cahirinus cahirinus
Okahiiri – Spiny mouse – Acomys cahirinus
Perpallidus – Perpallidus – Gerbillus perpallidus
Puskahäntä – Bushy tailed jird – Sekeetamys calurus
Shawin jirdi – Shaw’s jird – Meriones shawi
Seeprahiiri – Zebra mouse – Lemniscomys Barbarus
Vaivaishiiri – Eurasian harvest mice – Micromys minutus
Venäjänkääpiöhamsteri, campbelli – Campbell – Phodopus campbelli
Venäjänkääpiöhamsteri, talvikko – Winterwhite – Phodopus sungorus